bloglovin

Frisørhjelp -hvordan feste extensions m/keratin fester-

Flere og flere setter på håret sitt hjemme... Og når det kommer til clip-on`s, eller tape-remser så er det jo relativt ufarlig å gjøre det selv... Men når det kommer til keratin fester derimot, er det litt værre. De fleste av dere vil sikkert bare himle med øynene, å si "pytt-pytt"... Men det er forskjell på folk, og forskjell på hårtyper o.l.  Jeg vil anbefale å få det gjort på salong, eller av noen som kan det:) Vi frisører (ihvertfall jeg) måtte gå på kurs og få extension sertifikat før jeg fikk sette på kunder..

Så her en noen retningslinjer dere kan ta med dere hvis dere skal sette på hår med keratin fester.Hva er Keratin?
Keratin er den proteinsubstansen som hår og negler er lagd av. Den er inert eller livløs. Den blir skjøvet framover av de nydannede cellene  i hårroten (hårsekken). Etterhvert som den blir skjøvet lenger og lenger ut, ser det ut som håret "vokser" . Og på sett og vis gjør det det. Fra roten, ikke tuppen.


Så Keratin er altså stoffet hår og negler er laget av, det er altså det minst skadelige stoffet for håret. Så styr unna extensions med lim fester! Hvem vil vel ha LIM i håret!? =/
prebondednail6 
Keratinfester ser igrunn litt ut som negler :pDette trenger du:
bq2ru6bmkkgrhgookjejllmwqpbj7w3kweg1

-Extension maskin / smeltetang
-Spisskam
-Hårklyper
-Hår
-Plastringer
-Extension remover (når du skal ta det av)Her ser dere en ganske enkel og grei instruksjons video;)

HUSK!
-På veldig tynt hår er det finest å dele extensionene i to, slik at man ikke får store "pølser" med hår. Det vil se mye mer naturlig ut men halve fester.
-Noen extensions har veldig mye keratin på festene, og det er ikke alltid nødvendig med så mye. Klipp gjerne av 1/3 eller noe, hvis du synes de er store.
-La det være igjen en cm rundt hele hårfestekanten, sik at keratinfestene ikke vises overalt! (Gjerne mer enn 1cm i nakken.)
-Det er veldig viktig at man bruker en spisskam (f.eks) når man skal ta ut hr å feste på. (det gjorde hun ikke i videoen). For det er utrolig viktig at man tar ut en trekant med hår. Atså, at den er bredest øverst og går i en spiss nederst. Slik at håret får henge i naturlig fallretning når man fester extensionet;) Gjør man ikke det, vil det slite ekstra mye på et sted, og håret der det er strammest, vil etterhvert slites av!
-Bruk en plastring når du skal feste håret. Så slipper du å få med masse små hår, eller hr fra et annet sted på hodet inn i keratin festet.
-Bruk Shampoo og Balsam som er laget for extensions. Detter er ikke noe tull produsenter har funnet på for å tjene mer penger. Men de fleste løshår-leverandører har egne shampooer eller balsamer som er laget spesielt for det håret. Vil du at håret skal holde seg lenge, uten at du mister hår og fester, bør du bruke et produkt som er laget slik at keratinet holder seg lenge:)  Men disse produktene er nødvendigvis ikke de mest fuktighetsgivende, så bruk gjerne en god kur i lengdene.

jenduring2

Slik skal det se ut;) Hvor tett du vil ha extensionsene er opp til hver enkelt. Noen vil ha myyye hår, og god tykkelse. Imens noen vil ha mer lengde.


n53599779016999583340
Jeg og Stine in action;) Slår ihjel tida med litt extensions når det er rolig på jobb:D

Da håper jeg dette ble til hjelp for noen:) Lykke til!!

26 kommentarer

Kim Maximilian

18.06.2009 kl.23:27

Æ savne dæ på Klipperiet æ :((

Helene Heil

19.06.2009 kl.00:01

Så gode forklaringer :D

Hilde

19.06.2009 kl.00:15

proff blogg : D dødstøff header!!
Takk for tips! :D

Über-Cindy the fox boogie.

19.06.2009 kl.00:17

Jeg digger at du har sånn frisørhjelp på bloggen din, og ut ifra de rådene du har kommet med til de ulike jentene, så virker det som om du er skikkelig dyktig med hår.;) Bloggen din er kjempebra!;) Keep up da good work.

MaiKathrin

19.06.2009 kl.00:20

Takk for tipsene:) Vurderer sterkt exstantion. Håret vokser så utrolig seint! Noen tips til at det skal vokse fortere?Konkuranse på min blogg:) Premien er anmeldelse av bloggen din:)

19.06.2009 kl.01:03

Jeg vil ikke anbefale keratin extensions. Heller bruk clips. For det første er det jo ikke skadelig for håret, man kan gjøre det selv, og variere frisyre. Håret mitt ble ødelagt etter at jeg brukte keratin. Og ja, jeg brukte extensions remover. Jeg mista halve håret og så rett og slett ikke ut.. Var alldeles ikke verdt det. Dette gjelder sikkert ikke alle, men er kanskje ikke alltid lurt å ta sjansen. Jeg fikk i allefall min erfaring.

Anette

19.06.2009 kl.01:12

sv; gøy er nok ikke det ordet jeg helst ville beskrevet det med, men jaja :pjeg må si at jeg digget headeren din. laget med photoshop, eller? :)

mooremiri

19.06.2009 kl.01:24

anonym: ja selfølgelig er det mer skadelig på håret å bruke keratin, i forhold til cip on`s.. men grunnen til at jeg skrev om det er for å forklare hvordan man MÅ feste de for å få MINST mulig slitasje=) Jeg har hatt extensions i tre år. Og kun brut keratin. Det varierer fra person til person ja=) Noen kan rett og slett ikke bruke det. Men behandler man det riktig, pleier det, fletter det om natta, børster godt med ext borste, osv osv så skal det gå bra. Har man de i for lenge vil det etterhvert danna seg "dreads" ved hodebunnen. og da vil man såklart miste hår når man skal fjerne det..MEN, hus at man mister opp til 1000 hårstrå hver dag(!) og dsse hrene blir hengende igjen i festet, så når man fjerner ext sine, etter f eks 4-5 måneder, så er det 4-5000 hårstrå som faller av sammen med festene;)huff d ble et langt svar:P:P

Caroline KUL Holmskau

19.06.2009 kl.09:18

SV: Tusen takk!Må skryte litt av deg som tar deg tid til å tipse folk om extentions ogsånn. Ikke det at jeg er målgruppen der, men jeg må gi deg creds for at du gjør det. Sikkert mange som drar nytte av det :)Fint design på bloggen var det også.Ha en finfin dag!

Hilde Christina

20.06.2009 kl.22:10

Bra innlegg! Flott blogg du har, mye bra tips.Du vet ikke tilfeldigvis noe om maron hårextentions og om det er bedre for håret enn andre saker og ting?

julie

27.07.2009 kl.17:20

hvor mye koster det ?

Serina

29.11.2009 kl.14:15

Bra innlegg og takk for extentions tipsene, de trengte jeg virkelig :)

men jeg lurte på en ting, jeg har litt tynt hår og jeg lurte på om hvor mange fester jeg må ha. jeg har allerede 100 fester, trenger jeg flere eller? jeg skal ikke ha det så mye tykkere enn mitt eget hår men jeg skal ha det lengre.. så hvor mange fester trenger jeg? er det nok med 100?

mooremiri

29.11.2009 kl.16:51

Serina: heii!!:D:D

jeg vil tro at d holder med 100:D

men del gjerne halvparten ellr flere i to... så d ikke blir sånne tykke "pølser" med hår.. :D good luck

Rakel Wii^___^

14.12.2009 kl.13:48

Heia. Æ bare lure på en ting: Æ har kort hår. Sånn "emo"-sveis, og nu vil æ ha langt hår. Håret mitt e såpass langt at panneluggen min går ned til haka og det ligg i nakken også, men kan æ ha Keratin-extension i så kort hår?

Kanskje æ burde ha clip-on?

Ho mamma har tatt dt på mæ før, men det ble bare rart, men nu vil æ virkelig ha langt hår >.<

rania

09.07.2010 kl.18:16

hei. jeg har kjempe tynt hår foran og masse krøller.. har utrolig lyst å sette keratin-extension men er usikker. jeg har brukt clip on men det tar tid.. jeg vil helst slippe og ta av og på hele tiden- Hvor er In action?

mooremiri

10.07.2010 kl.04:13

rania: hei!! :D har du prøvd keratinfester før? :) har erfart at det fungerer forskjellig etter hvilken hårtype man har.. jeg har prøvd alt! har vldig tynt,en stritt hår.. og uansett hva jeg bruker så sliter dt desverre på håret.. :/ men det ser best ut med keratinfestr for min del... prøv å sett på k-fester med bølget eller krøllete hår;) så vil det nok blande seg bedre i håret ditt, og se mest naturlig ut;) jeg liker det best, fordi jeg liker å variere hårfrisyre fra dag til dag, selv om jeg har extensions:) mere frihet.. men jo, det sliter på håret det også da... :/

Sandra Børstad

28.08.2010 kl.20:17

Jobber du som frisør i Trondheim? Tror du jeg kan komme til deg der for å sette på mitt?:D

Eirin

20.01.2011 kl.20:40

er det dyrt ?

;) fin blogg ;)

Annelix - Kommenterer tilbake

19.06.2011 kl.19:55

Ser veldig fint ut! Jeg bruker clips, men har tenkt til å feste dem permanent før konfirmasjonen min. Når man fester de med keratin, så ser det bra ut, men etterhvert vokser jo håret og da kommer det jo limklumper rundt i håret? :)

Aina Røssland

03.06.2012 kl.16:40

Hei, jeg har nå bestilt Keratin extension, som jeg skal sette på engang i de nærmeste ukene.

Men bare lurer på en ting, går det ant å farge, rette og krølle håret sitt da? M.a.o, style det?

For har lest at det ikke går ant..

Og er keratin og nailhair det samme? Ble veldig usikker etter jeg begynte og forske ut info om håret..

mooremiri

05.06.2012 kl.01:09

Aina Røssland: hei aina!
Extentions er jo lagt i syrebad, og er derfor veldig(!) kjemisk behandlet allerede..
så det anbefales ikke å farge det. MEN, jeg gjør det hele tiden =P Nå skal det jo sies at jeg ikke bruker å kjøpe det aller dyreste håret, og derfor ikke er så redd for å "ødelegge" det.

Hvis du skal total-forandre fargen på håret, ville jeg heller prøvd å finne extentions som er så nære den fargen du ønsker, og heller farge det med en minicolor som ikke er like skadelig for håret.

når det gjelder å rette/krølle det er det fult mulig, så lenge det er ekte hår.

jeg er usikker på om nailhair er et annet ord for keratin, eller bare en etterligning. Keratin er jo stoffet du har i hår og negler fra før, og skal derfor være derfor mindre skadelig. men om "nailhair" er det samme vet jeg desverre ikke :/

håper du blir fornøyd med det nye håret ! lykke til! :D

kristine vinje

06.06.2012 kl.20:19

Hei! Lurte bare på om man kan farge etterveksten med keratinfester i hårer? :)

mooremiri

07.06.2012 kl.14:41

kristine vinje: ja jeg pleier å gjøre det.. man skal helst ikke farge extentions, siden det er veldig kjemisk behandlet allerede. men etterveksten må jo farges;) så prøv å unngå festene og løshåret ;)

Viktoria

28.07.2013 kl.22:15

Heia du,kan æ bestille keratin festet hår fra nett og ta dette med meg til en frisørsalong sånn at de eventuelt kan lime det på? for betaling selvfølgelig.

mooremiri

30.07.2013 kl.16:23

Viktoria: ring meg på salongen så kan vi avtale time ;)
73807614

SPEAK!

hits