bloglovin

MIRIAM, MERIEM, MIRYAM++ - 5.juli

Igår hadde jeg navnedag! "So What!?" tenker du ikke sant?  Men i mangel av ting å skrive om idag, så blir det altså det!! ;) Her er noe av det jeg fant ut om navnet mitt ...

Wikipedia:

Miriam er et bibelsk kvinnenavn av arameisk og hebraisk opprinnelse (skrevet M-R-Y-M, מרים). Navnet har flere alternative skrivemåter i forskjellige land, som Mirjam, Meriem, Meryjam, Mariam, Maryam og Miryam.

Noen mener navnet kan bety enten «ønsket som barn», «bitter» eller «opprørsk». Andre mener navnet kan bety «den vakre» eller «den tykkfalne».

I Koranen er Maryam mor til profeten Isa og er den eneste kvinnen som nevnes ved navn. Maria og Jesus er de tilsvarende personene i Bibelen. Den Bibelske betydningen: "Den som leder Lovsang" 

Utbredelse

Navnet er vanlig i Midtøsten, blant en del kristne i Vesten og i kristne deler av Afrika. Mirjam har navnedag 5. juli i Norge, 1. juli i Sverige og 30. april i Finland.

Kortformer:Mia
Kjæleformer:Miri, Miria


Kjente personer som heter Miriam

Forresten, visste du at i Algerie (pappas hjemland) kan jeg skrive navnet mitt på 13 forskjellige måter. Men alle måtene ttales "Meriem" . Og der nede har jeg  10 navn til sammen?
Miriam Tanita Mariah Janina Nikita Zohra Sorraya Fatima Raanes LaBreche (puh!)

mooremirirose

Kjøpte en rose til meg selv;) Den levde ikke enge for å si det sånn!

6 kommentarer

Isbil

06.07.2009 kl.15:21

Fin blogg :D

katrine

06.07.2009 kl.15:24

hehe, morsomt :)
hjelps, her var det mye info ut ifra lite. :)sv; takk! ja det er gansek spesiellt! wow, så kult at du har opplevd lignende selv! kanskje noe å blogge om? :D

Supermuminheels: LINDA JOHNSEN

06.07.2009 kl.18:49

oi, så digg:)gratulerer med navnedag. hehe

Natalie Sæther

06.07.2009 kl.20:14

grattis me navnedagen:) hete du alt det der? wow, så mange fine navn!:)

Mirjam

21.10.2009 kl.10:29

Kul blogg...jeg og heter Mirjam eller med j og ikke i men det er litt kult at du skrev det:)

SPEAK!

hits