bloglovin

når Religion & Politikk blir mote!

Vet ikke om dere har lagt merke til det, men når moteverdnen er stuck, tyr de til merkelige løsninger. Og jeg vet ikke om jeg syns så mye om det... Når de for eksempel bruker religion som mote, militære eller politiske plagg, og symboler blir plutselig high fashion! Og folk som ikke har noooe med f.eks disse symbolene, går med det på gata! Ta for eksempel Palestina skjerf! Det er en del av en militæruniform, og en nasjonaldrakt! "Vi" som støtter Palestina bærer et for å vise vår støtte. Men når totally randoms går rundt med ROSA(!) Palestinaskjerf på gata blir det litt for dumt. De fleste vet jo ikke meninga med det engang!

Viva La Palestina! PEACE <3

Forleden så jeg noe rart inne ¨på Accesories også!
Pappan min er jo araber, og muslim. Og siden jeg var liten har jeg fått gullsmykker som er religiøse. (som Kors her i landet)... Og inne på Accesories så jeg en vegg med "nyheter" på. Og der hang det både et smykke og armbånd med "Fatimas Hånd" og "Allahs tredje øye".... Hun som sto bak disken kom bort å tok de ned å viste dem til meg.
"DIsse her er helt nye, og kjempepopulære i år! Sånn Asiatisk smykke eller`no!"
ASIATISK SMYKKE? Nei kjære deg.... det er nok ikke det!!  Det er religiøse smykker i Islam. Noe den vanlige mann i gata ikke ville gått med, hadde han/hun visst det... For muslimer er jo "farlige" !!! huff å huff....  Vi vil ike ha noe med dem å gjøre nei! Noen folk har bare ikke peiling ass!Her har dere flere eksempler....
  
Misforstå meg rett !
Jeg syns det er kjempeflott å vise hvem man er, gjennom klær, og stil. Og at visse symboler bir populære, og folk vil ta del i dets betydning er heeelt ok ! Men VIT hva du går med, da vil det føles mye bedre og. Ikke bær det bare for motens skyld.

Do a little research;)

15 kommentarer

Karoline

13.07.2009 kl.15:48

Hei :- )Hvis du stemmer på kua mi - skriv det i innlegget på bloggen min.så er DU med i trekningen av premien !STEM HER : http://www.litago.no/kampanjer/kunst/?guid=38b308b9-2571-0c33-fd3a-be450149dd6e

silenthurricane

13.07.2009 kl.15:50

Helt enig! Bra blogg.

milla

13.07.2009 kl.15:53

ganske greit å vite hva man støtter liksom;)

Sussy

13.07.2009 kl.15:54

Mhm, det er trasig med folk som bruker div ting uten å vite meningen med dem. Det får jo folka selv til å virke som idioter. En annen måte hvor politikk og religion blir mote er også rett og slett gjennom meninger. Klart at det å bevare miljøet er en bra ting, men skal vi støtte et politisk parti fordi de roper "go green, slutt å kjør biler!" i stedet for å undersøke hva de står for? Skal vi bli med i kabbalah fordi enkelte kjendiser går med en rød ulltråd rundt armen?Meninger er kult. Det er ikke nikkedukker.

BabyMama

13.07.2009 kl.15:54

Enig Enig! -blir litt for dumt noen ganger

Ida

13.07.2009 kl.16:01

Enig. Folk burde vite hva ting betyr før det går med det. Det teiteste jeg ser er fjortisser som går rundt med rosa palestinaskjerf, og som sikkert ikke vet hva palestina er engang.

Mystiker

13.07.2009 kl.16:13

Jeg syns du er inne på noe viktig her.. Skal prøve å forklare så godt jeg kan hvordan mitt syn er.Først og fremst tror jeg vi kan være enige om at vår generasjon (15-25)+ årsaldern er litt som 'the lost generation'. Vi har ingenting å kjempe for, vi har ingenting vi brenner for, og det kan lett virke som det ikke spiller noen rolle."I see all this potential, and I see squandering. God damn it, an entire generation pumping gas, waiting tables; slaves with white collars. Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place. We have no Great War. No Great Depression. Our Great War's a spiritual war... our Great Depression is our lives. We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.We're not how much money we have in the bank. You're not the car you drive, not the contents of your wallet."- Tyler DurdenTreffer ikke disse ordene hjertet? Det er vertfall akkurat sånn jeg ser det. Det jeg prøver å komme frem til er, alle mennesker vil iløpet av livet sitt høre en stemme i hode som sier at de lever et uautentistiskt liv.. http://en.wikipedia.org/wiki/Authenticity_(philosophy)Men isteden for å sette oss skikkelig inn i Palestinakonflikten, så får vi heller muligheten å kjøpe moten.. Du kan gå rundt med klær som gir folk et inntrykk av at de bryr seg om noe. Du kan f.eks gå rundt i punkerklær, uten at du nødvendigvis har en smule greie på hva punkfilosofien gikk ut på..Håper det var forståelig.. Virkelig et tema jeg føler jeg mangler ordene for å uttrykke.

Monica

13.07.2009 kl.20:22

hahaha..tipper dama bak disken ble rimelig flau!!

Hanna

13.07.2009 kl.21:16

veldig enig. dette er symboler som betyr mye for mange og vet man ikke hva de står for kan man heller la være. finnes nok av nydelige skjerf uten dypere mening en kan kjøpe dersom palestinakonflikten ikke engasjerer deg. når det kommer til religiøse symboler bør man i det minste være orientert i hva de betyr. for mange betyr de MYE.

Hanna

13.07.2009 kl.21:18

Palestina? er det en saus? liksom..

mooremiri

13.07.2009 kl.21:21

hehe ja ikke sant! det er utrolig teit, og ikke minst irriterende og noen ganger sårende for de som verdsetter og bærer disse symbolene og plaggene..jeg hadde ikke likt det om de smykkene fra accesories skulle blitt suuuperpoppis liksom.. og blitt båret av folk som kanskje ikke liker muslimer... for det er mange av dem.. og mange jeg kjenner driter enten i Palestina konfikten, eller så har de ingen aaanelse om hva den dreier seg om.. men bærer skjerfet likevell... blir så altfor dumt! ikke f*** om jeg skal bære et symbol jeg ikke vet hva er, eller betyr...

Kristina Kollbotn

13.07.2009 kl.21:24

Jeg har fatimas hånd :-)

Sivl

14.07.2009 kl.15:47

Helt enig. Når jeg bruker plagg som er ja er religiøse vett jeg hva det er bak det, ellers føler jeg meg bare dom. Mange av vennene mine går med religiøse plagg og aner ikke hva som er bak dem, jeg synes det irriterende for jeg mener du skal vite hva religiøse klær betyr :-)!

31.07.2011 kl.22:54

hei hei, bra blogg, tror det er mange som burde få seg en vekkerr når det gjelder symboler og moter :) -men, har lyst å komme med en liten rettelse, symbolet er egentlig jødisk, brukes fortsatt, og skal liksom være den beskyttende handa til Miriam/Mayram, Moses søster. Symbolet ble senere "adoptert" av både kristne og muslimer som kalte symbolet hamsa/khamsa (= fem (fingre)), senere under den muslimske undertrykkelsen i europa ble det forbudt å bære symbolet som da hadde forandret navn til Fatimas (Muhammeds datter) hånd. Symbolet har ikke noen spesielt religiøs betydning, den er mer ment som en lykke amulett, noe den foresten den også blir brukt til i den hinduistiske verden, der foreldre ofte gir ett slikt symbol til barna for å vekke beskyttende ånder :)

mooremiri

05.08.2011 kl.18:31

Anonym: tusen takk for det :D Og takk for rettelse! :D jeg må tydelivis sette med mer inn i det selv :p hehe!

har alltid vært så glad i det symbolet, og kanskje enda mer nå! Siden jeg heter Miriam :D:D

SPEAK!

hits