bloglovin

"Når man er deprimert, er man på sitt mest kreative..."

Jeg satt å så på Oprah en dag...  Jeg husker ikke hva temaet var, og jeg husker ikke hvilken gjest som sa det en gang.  ("Morty" et eller annet kanskje?) Men den setningen har vært stuck i hodet mitt helt siden. "When You`re depressed, You`re at your most creative..!" Det stakk meg midt i hjertet! Det er jo sant! .... ikke sant? 

Helt siden Cèline døde, har hodet mitt vært et eneste stort kaos! Så mange tanker, minner, mareritt! Og så mye som skulle UT! Aggresjon, sinne, frustrasjon, sjalusi, og rett og slett HAT ! Ikke overfor noen spesiell, bare helt generelt ... Så jeg fant plutselig en dag ut at jeg skulle begynne å male... hvor jeg fikk den ideèn fra er uvisst! Jeg gikk jo på formgiving da jeg var 16, men etter det har jeg ikke rørt i en pensel engang. Martin ble med han, stakkar. Kjøpte maling, pensler og lerret. Han ble faktisk med å malte litt også! Beste gutten i verden du bby <3 Kan ikke være lett å forstå seg på alle de snåle innfallene mine...
 
her er resultatene:
bilde 045
Laget av meg. (Marianne fikk det i innflyttningsgave)

canonmiriamdiverse032
Laget av meg, (Tonjes bursdagsgave)

bilde 048
Laget av Martin! (Mamman min fikk det i innflyttningsgave)

bilde 047
Laget av meg og Martin sammen <3 Henger på stua.

bilde 059
Jeg og Martin malte et stooort maleri til Sarah og Erling da de fikk lille Nathalie <3

Edit: er visst ikke alle som er enige med meg. men det er bevist folkens;) I perioder med depresjon, har man andre, og "dypere" tanker og ideèr enn man vanligvis ville hatt. Selv om de ofte kan virke som mørke og dystre tanker..  MEN, det er jo også sånn at når man er deprimert er det vanskeligere å få ideèr osv ut i live.... 

32 kommentarer

Nora Alexa

19.07.2009 kl.16:49

Haha, det stemmer IKKE hos meg. Jeg er bipolar, og når jeg har gode/maniske perioder blir jeg veldig kreativ og produktiv. Men når jeg er i kjelleren er jeg så langt fra kreativ som mulig.

Trine

19.07.2009 kl.16:52

Hmm, enig med Nora over her faktisk...Men wow, flotte bilder!

wanda luedy

19.07.2009 kl.17:08

flinke : )

Pernille - www.pebe.blogg.no

19.07.2009 kl.17:09

Så utrolig fine malerier! :-)www.pebe.blogg.no

LinnVictoriaIversen

19.07.2009 kl.17:09

wow, du er kjempeflink jo!

cheetah

19.07.2009 kl.17:10

Jeg er helt enig med deg jeg, når jeg er deppa dukker skriveevnene opp, jeg skriver fortellinger og noveller, og noen ganger tegner jeg. Men ellers klarer jeg det aldri i livet! Har ikke tolmodigheten til det. :P Utrolig fine bilder!

Lana

19.07.2009 kl.17:17

haha, not true, jeg har sosial angst, er alovlig depressiv og jeg er bipolar, som jeg må ta medisiner miot, og det eneste jeg klarer uten å gå til grunne er å sitte å glo i en vegg å lure på hvorfor livet er så forjævlig, om du tror du blir superkreativ av å være deprimert, tar du ganske så feil.

emmieverlasting...

19.07.2009 kl.17:19

Kjempefine bilder! Det dere malte sammen likte jeg aller best:o)Er litt enig med deg, man bruker masse følelser når man skal skape noe "eget" Og det kan også være en fin form for terapi, det å skape noe når man er langt nede..

sølvi

19.07.2009 kl.17:22

oi, de var skikkelig kule. Det er rart hva man får til når man er deprimert ja :P da kommer alle følelsene ut. Bildene ble i alle fall dritkule.

Maja

19.07.2009 kl.17:23

"om du tror du blir superkreativ av å være deprimert, tar du ganske så feil." ehm?? Ka svarte va det fårnå? haha.. e vell forskjell på folk koss dæm blir når dæm e deprimert vell.. høres ut som det e bare Lana i hele verdn som e/har vært deprimert.. Lana vet best...? :s not.. skjønne akkurat ka du mene miri.. men æ blir mer at æ skriv masse...masse tanka som surre i hode.. dæm skriv æ ne:) godt å få det ut på en eller anna måte.. fine bilda vart deet værtfall:D

Lana

19.07.2009 kl.17:24

sv: jeg ble depressiv etter en hendelse jeg og skjønner du...

mari johanne

19.07.2009 kl.17:26

Så flink du er til å male! :-D

mooremiri

19.07.2009 kl.17:28

sv:Nora & Lana:jo det kan jeg forstå.. men det er jo en stor forskjell på å være bipolar å det å ha depressjoner etter en sorgreaksjon... Bipolare må vel leve med det hele livet ? og det er vel en annen form for deprimert jeg sikter til her egentlig... Jeg har jo depresjoner etter en hendelse.. så jeg kjente meg ihvertfall igjen da han fortalt om det...:) i tillegg har jeg hatt skrivesperre i over et år. men nå har jeg plutselig mange brukbare låter, som er dypere enn noen av de jeg har skrevet tidligere... det gjør noe med en, det å miste sitt eget barn. eller d å oppleve andre traumatiske ting...

Mona Charlotte

19.07.2009 kl.17:32

Dét tror jeg du har ganske så rett i:)! Er jo mye tanker og følelser man må få ut, man må bare finne SIN måte å få det utrykt på!Veldig stilige, fine og bra'e bilder, forresten!

19.07.2009 kl.17:32

Jeg er helt enig med deg! man er på sitt mest kreative når man er deprimert! så enig!Og du er utrolig flink til å male! Kjempe fine bilder!

Mina

19.07.2009 kl.17:32

Å så fine de var! nå fikk jeg inspirasjon til å male den type malerier faktisk:)

mooremiri

19.07.2009 kl.17:33

sv: vel, da er det vel flere måter å oppleve depresjon på... og innlegget laget jeg ikke for å tråkke noen på tærne, eller å "hylle" det å være deprimert.. tvært i mot! Det er jo forjvlig. ville bare skildre en annen side av depresjonen MIN ihvertfall.. ikke dermed sagt at du føler det samme Lana... :) Din situasjon er nok annerledes, så du vil jo ha en annen oppfatning. det skjønner jeg. =)

Lana

19.07.2009 kl.17:38

sv: takk, det var ikke meningen å være slem, men jeg blir bare så irritert når folk påstår ting og tar feil, ikke at du gjorde det, men likevel, du skjønner hva jeg mener

cheetah

19.07.2009 kl.17:40

Til Lana: Det er jo ingenting som er "feil"??? Folk har da forskjellige måter å reagere på?

Mina

19.07.2009 kl.17:50

sv: Åja! jeg bruker oljemaling jeg(maler mer detaljerte malerier og med oljemaling er det da lettere å jobbe med bildet over lengre tid). Har egentlig ikke malt noe med acryl på flere år men nå tar jeg det definitivt frem igjen:D

Michelle

19.07.2009 kl.17:56

fine bilder, du er flink :)jeg ble desverre ikke noe kreativ da jeg var...nede.heller omvendt, egentlig.

Louise

19.07.2009 kl.17:58

kan ikke bli mer enig. når jeg er deprimert og sånt, setter jeg meg ofte ned og tegner eller skriver!utrolig fine bilder, dere er jo kjempeflinke! :)

Hedda

19.07.2009 kl.18:50

Jeg har opplevd det selv. Jeg tegner veldig mye men det er når jeg er lei meg eller sint jeg faktisk klarer å tegne de tegningene jeg blir mest fornlyd med. De er dypest, på en måte :P

Anette :o)

19.07.2009 kl.22:13

Så fine bilder dere maler!!! Jeg klarer ikke male abstrakt jeg.. ikke foreløpig enda.. har vel ikke prøvd så mye da.. maler mest konkrete ting. Gøy å male:oDOg deilig å få ut litt via kreativitet!

Ronja

20.07.2009 kl.07:32

Forskjellen på kreativitet når det kommer til depresjon og bipolaritet, er at bipolare ofte blir kreative når de er (hypo)maniske, og ikke når de er deprimerte, i motsetning til kronisk deprimerte. Van Gogh og Beethoven opplevde kreativitet når de var maniske, mens mennesker som kun opplever depresjon, som Lincoln, Charles Dickens, Courtney Love, Kurt Cobain, Billy Corgan, Elizabeth Wurtzel (Prozac Nation), Heath Ledger (!), filosofen Søren Kierkegaard, Wolfgang, Nietzsche (men han var jo helt rabblete), JK Rowling!, Elliot Smith, Mark Twain, Woody Allen, Agatha Christie, Leonard Cohen, Virginia Woolf, Elizabeth Wurtzel og Eric Clapton (og lista er enda lengre!) ofte var mest kreative når de var deprimerte, og fikk MYE ut av depresjonene i etterkant. Eric Clapton skrev jo mye bra musikk etter tragediene i hans liv, og JK Rowling har tatt dementorene ut i fra depresjonene sine.Så folkens, konklusjonen er at kreativitet under depresjon og bipolariet IKKE kan sammenlignes. Det var dagens edukasjon ;)

Ronja

20.07.2009 kl.07:39

@Lana Ramone: du kan forøvrig ikke få både diagnosen 'depresjon' og 'bipolar', du er enten eller. Sliter du med depresjon, er du kun deprimert, er du bipolar, får du både depresjoner og manier. Så det så.Dessuten var vel ikke dette en bastant uttalelse som generaliserte noe som helst, det var henvisning til et ganske kjent fenomen, men det betyr jo ikke at det gjelder for alle.Jeg beklager om du oppfatter meg som krass nå, men dette er rene fakta det er forsket på og det finnes allmenngyldige teorier om.@Miriam: Fine bilder, forresten! Glemte jo nesten å si det :P

Sussy

20.07.2009 kl.15:58

Tror du har ganske rett i det. Når man har en helt forjævlig nedtur så tror jeg at å tegne, male eller skrive blir en slags form for selvterapi og hjelper med å få ut alt av følelser man har sperret inne en stund. Kjempeflotte bilder foresten ! :)

Pernille Nadine

20.07.2009 kl.21:32

Det er jo riktig? Når man er deprimert, så har man som regel opplevd en del dritt og har masse masse inni deg som må ut, og da blir du jo mer kreativ, for man har så masse tanker og ting inni seg. Fine bilder forresten!:)

beate raanes

21.07.2009 kl.12:47

Det å male har alltid vært en form for terapi i vår (Miriam sin familie) Mange hobby kunstnere i slekten. Alle kan male.... om de bare "presser" seg litt og forsøker. Det å skape noe og uttrykke følelser gir en bedre selvinnsikt og en ro ..som øker troen på seg selv og det gjør godt når ande gir ros for det man har laget. Maling og andre kreativiteter er velkjent i psykiatrien og brukes ofte i terapi .... Det er som sagt mulig å "presse" seg selv om man har en alvorlig diagnose... prøv det.. å bli overrasket over egne evner...anbefales.. lykke til :)Hilsen Miriam sin mamma.

Camilla

27.07.2009 kl.00:05

så utrolig fine bilder!

Christine

27.07.2009 kl.12:05

De tingene jeg har laget, og som jeg er mest fornøyd med ble laget i en periode jeg hadde det utrolig bra, eller en periode jeg var langt nede. Det varierer om det blir dystert, eller en mellomting - men det blir i mine øyne bra. Det er også en flott måte og bearbeide ting på for min del :)Utrolig flotte bilder dere malte :D

Siv helene

10.09.2009 kl.19:28

Hei Hei :)

Fin blogg du har ! Lurte på om du kunne lage en header til meg ? Ser du er veldig flink til det :)

Send meg en mail da om du vil :P Siv_helene_olsen90@hotmail.com eller legg meg til på msn med samme adressa :)x

SPEAK!

hits