bloglovin

Går du til psykolog!!!? OMG!

Mine dypeste tanker er det bare en person som kjenner til... psykologen min.. 
Herregud, tenker du vel nå, er man ikke GAL når man går til psykolog?
NEI.. Jeg tror ihvertfall ikke jeg er gal... Litt snodig kanskje, men ikke gal! Jeg er midt i en vanskelig periode i livet, og psykologen hjelper meg med å få sortert tankene mine. Jeg får satt ting i et annet perspektiv. Og jeg begynner å innse at jeg sliter. Ikke noe å danse i lykkerus over. Men det er et skritt videre. Og det er et sted å begynne. Jeg kan jo ikke komme meg videre hvis jeg ikke er ærlig med meg selv....

Men hvorfor er det egentlig sånn, at folk griner på nesa når jeg forteller at jeg går til psykolog?! Er det fordi det er så stigmatisert? Fordi de ikke vet hva det innebærer og er redd for det ukjente, eller tror de rett og slett jeg er helt psyco? Folk kan tro hva de vil... Jeg vet hvorfor jeg er der, og jeg vet at jeg drar nytte av det.. og at jeg før eller siden vil klare å leve med det som har skjedd...
Men det er litt irriterende.. når folk jeg kjenner presterer å spørre så dumt... "Hva gjør du nå da? Jobber du? skole?" ..  Nei, jeg er fortsatt sykmeldt.. jeg er hjemmeværende, og går til psykolog.. Jeg er midt i en sorgprosess!  "Sykmeldt!!!? Er du så syk du da?? Hvorfor er du det!?" ... Forstår ikke folk at man kan være sykmeldt pga noe psykisk!??  Må man virkelig være fysisk dårlig for å ha det vondt!? NEI! Det kan jeg glatt skrive under på...
"Går du til PSYKOLG!? OMG! Sliter du med du`a!!?".... hmmm.... noen folk har meeeget lite sosial intelligens!  èn ting er å spørre å grave sånn som "dere" gjør. (ikke rettet mot noen spesiell..) En annen ting er at "dere" ikke prøver å sette "dere" litt inn i situasjonen min FØR dere spør...  Det er ganske slitsomt.  Så jeg skriver dette just to put the record straight! 

Egentlig burde vel alle hatt en time eller to til psykolog;) Bare for å få sortert tankene sine. Få svar på ting, å for å lære seg bedre å kjenne... Bare se på USA! Der er det j ike vanlig som å gå til fastlege.... men her er det skikkelig tabu! WHY!!?? Heldigvis har jeg et par venninner som også går til psykolog..og det er mye lettere å snakke om det med dem :)

img2019

JEG ER IKKE GAL... JEG ER ENGLEMAMMA </3

31 kommentarer

Jeanette Stenersen

03.08.2009 kl.19:07

Huff.. Å gå til psykolog burde ikke vært "tabu", det er viktig å få utløp for følelser og få sortert tanker som du sier.. Det har mye å si for en person. Lykke til med alt :)

Ann Helen

03.08.2009 kl.19:09

herregud.. Det er da ikke noe galt i å gå til psykolog? :)Jeg skjønner deg godt! Du har opplevd vonde ting..Det er mange som går til psykolog, uten å ha opplevd noe spesielt.Du er hvertfall en jente som bør være stolt over deg selv :)Lykke til videre!

MYLDRA

03.08.2009 kl.19:09

Kjenner på det selv at det faktisk er vanskelig å bare si det.. Føler fordommene sitter tett utenpå de rundt meg. Det verste er at jeg utdanner meg til å bli vernepleier og burde ha et naturlig forhold til dette. Men det er noe annet når det handler om meg selv. Foreldrene mine mener jeg bare overdriver og at jeg bare kan ta meg sammen.... men jeg har tatt meg sammen nok her i livet, nå skal jeg få det bra. Og jeg er stolt av det. Stolt av å faktisk ta tak i ting og grave i ubehageligheter. Det er en tøff jobb. Men vi kommer sterkere ut av det! Lykke til til deg!! :o)

Jeanette Stenersen

03.08.2009 kl.19:29

SV: Da er hensikten oppnådd :-) Det er bra du får utbytte av det. Jeg tror grunnen til at det er så mange fordommer mot å gå til psykolog, er som du skriver, at mange er redd for det de ikke vet så mye om..

MaiKathrin

03.08.2009 kl.19:35

Så trist:'( synes ikke det er noe galt å gå til sykolog. Det er faktisk utrolig smart!

Anita Søvold

03.08.2009 kl.20:11

Fy fader for en kul header!

03.08.2009 kl.20:11

det er jo ikke noe galt i å gå til psykolog, dum mange ser på den som en "tabu" ja.. Alle sammen har godt av å snakke ut og rydde opp i tankene sine nå og da. Fin blogg :- )!

kanar fatah

03.08.2009 kl.20:12

du er da ikke gal når du går på psykolog, da er du en som trenger noen å snakke med,jeg syns alltid det er best å snakke med en jeg ikke kjenner i det hele tatt en en jeg kjenner.Noen ganger så er det de som ikke kjenner oss så god, det er de som skjønner oss.Når jeg blir eldre har jeg veldig gjerne lyst til å bli psykolog, jeg vil hjelpe mennesker, høre og lyte til hva de har å si... så utrolig søtt bilde :)

Anniken

03.08.2009 kl.20:16

Jeg synes alle burde prøve å dra til psykolog .. Uansett om de selv mener de er friske .. Alle sliter med noe, det er jeg fast bestemt på .. Jeg har vært hos psykologen min i snart 1 og et halvt år, og GUD som det hjelper på !! Er så evig takknemlig for at det finnes en sånn mulighet .. !! Og absolutt ALLE burde skjønne at man trenger ikke være splitter pine gal i hodet sitt for at man går til psykologen sin !!! :@

Mia

03.08.2009 kl.20:16

Hmm, jeg skjønte at dette ikke var retta til noen spesielle personer, og syns det er rart folk reagerer sånn, men vaffal jeg har opplevd og "erfart" at det er ganske mange som går til psykolog, og jeg har aldri opplevd at de har fått slike kommentarer (dette gjelder et par av mine beste venninner da, så er en del med de) men det kan nok hende jeg har spurt folk som sier de er sykmeldte, "åå hvorfor det da? hva har skjedd" så er det vanlig uansett, og forteller denne personen er pga psykisk, depresjoner eller annet, så er det ok på en måte, eller bare, det er en vanskelig periode liksom, eller noe.. om man møter noen gamle kjente eller annet er det vanlig å spørre hva som er galt, i stedenfor jeg er sykmeldt, "ok", selvom det kanskje hadde vært det beste :) hehe, kjipt at du opplever det sånn.. det er jo dumt..

Mille aka Sneipen

03.08.2009 kl.20:17

Jeg skjønner godt hva du mener..Har hørt det før lzm.. Syns det er godt å få lettet hjerte mitt litt til en som kanskje kan hjelpe meg.. =)

Pernille Nadine

03.08.2009 kl.20:18

det er jo sånn at alle har problemer, men de som går til psykolog får hjelp med dem:) Går også til psykolog, syns også det bare er heelt vanlig liksom.. haha. Spesielt om man har gått igjennom en del ting så er det jo bare en selvfølge å gå til psykolog. Var også sykmeldt, og jeg syns ikke akkurat folk har noe med hvorfor, om de ikke står meg veldig nær, så å begynne å grave å spørre til nesten fremmede syns jeg er skikkelig frekt. Uansett, bra skrevet;) Hihi.

emmieverlasting...

03.08.2009 kl.20:21

Man burde være like påpasselig med sin psykiske helse, som sin fysiske. De går ofte hånd i hånd. Det begynner å bli mer almenkjent at det er bra å gå til psykolog, men det er tydeligvis enda en vei å gå. Jeg går også til psykolog, og jeg kjenner veldig mange som har gjort det. Jeg ville ikke vært det foruten!Vil berømme deg for at du er så ansvarlig for deg selv at du tar imot hjelp!ha en fin kveld:o)

Ninanana

03.08.2009 kl.20:22

Skjønner godt hva du snakker om. Folk har vanskelig for å skjønne at det faktisk går an å være psykisk syk slik at man blir sykmeldt. Vært igjennom det samme tidligere i år, og det gjør ikke akkurat ting enklere når man står midt i det. Men stå på! lykke til videre :)

julie johannessen

03.08.2009 kl.20:24

Man trenger absolutt ikke være gal for å gå til psykolog. Jeg går selv til psykolog, for jeg haddde en periode i fjord hvor jeg sleit noe grusomt med ting. Å få sagt alt og fått hjelp av en psykolog har hjulpet veldig :)

Line

03.08.2009 kl.20:25

For et utrolig kult design du hadde :)

idapiah

03.08.2009 kl.20:32

Som mamma bruker å si.. "neimen,går du ikke til psykolog? Er du gal?" ;)

Torbjørg

03.08.2009 kl.21:05

Hva feiler det folk da? Å gå til psykolog er jo ikke no galt, jeg kjenner mange som går dit, og gal? Hvor får folk det ifra at man må være gal for å gå til psykolog? Selv gikk jeg til psykolog da jeg var 10 - 13 år, og er man alltid gal da? Skjønner ikke hvor folk får det ifra. Jeg synes det er fint at du går dit, for etter alt du har vært gjennom, så er det for det meste lettere å snakke med noen du ikke kjenner om det som har skjedd og hva som foregår. Er som regel de du ikke kjenner som forstå det mest, altså, ikke misforstå meg, men jeg tror du vet hva jeg mener. Du får noe godt utav det (ikke altid), men det hjelper deg ett stykke på vei, du innser at det er "dette" du trenger for å komme deg gjennom det som har hendt. Jeg står i stor respekt for deg, og du har kansje skjønt at jeg ser opp til deg, etter det innlegget jeg skrev. Men dette er en fin ting for deg, og jeg tror du trenger dette (ikke misforstå, er ikke negativt ment)

mooremiri

03.08.2009 kl.21:54

takk for fine comments folkens:) godt å se at det ikke bare er jeg som reagerer :P(og at jeg ikke er gal..;)

Ina B

03.08.2009 kl.22:55

dette var ett bra innlegg, for d ligger altfor mye fordommer mot nettopp dette å gå til psykolog.. og i ditt tilfelle burde det være null problem for folk å forstå!jeg har selv vært en tur for å sortere tanker i en vanskelig situasjon.. av og til så trenger man det.Når man ser hvor folk rundt sliter med ditt og datt, div blokkeringer osv, så ser man jo fort at d kanskje ikke hadde vært så dumt om de også hadde fått litt hjelp og veiledning av og til.Stå på Miriam, all cred til deg-Ina

mycupcake

03.08.2009 kl.23:39

jeg tenker at tabuet forsterker seg selv fordi at folk ofte får en veldig høy terskel for å innrømme at man trenger litt hjelp og gå til psykolog, og dermed tenker man også at man må være gal hvis man gjør det.ond sirkel. flere av mine venner har gått/går til psykolog, og moren min er psykolog. hvis man har hull i en tann så går man til en profesjonell tannlege. sånn burde det på samme måte være naturlig å gå til psykolog hvis man trenger hjelp til å fikse noe psykisk. men psykiske problemer har desverre enda ikke blitt like prioritert/fått samme status som fysiske problemer har.

Anne

04.08.2009 kl.00:52

De som sier sånt er ikke verdt tiden din. Ville bare si at jeg har fulgt bloggen din en stund. Jeg liker den. Vi bor i samme by, men kjenner ikke hverandre. Blogg er bra fordi man får vite hva som ligger bak hver person. Motiverer meg. Jeg hørte om hva som hadde skjedd og leser bloggen din for å forsikre meg om at du kommer til å få det fint til slutt. Noe jeg tror.

Anne

04.08.2009 kl.01:09

De som sier sånt er ikke verdt tiden din. Ville bare si at jeg har fulgt bloggen din en stund. Jeg liker den. Vi bor i samme by, men kjenner ikke hverandre. Blogg er bra fordi man får vite hva som ligger bak hver person. Motiverer meg. Jeg hørte om hva som hadde skjedd og leser bloggen din for å forsikre meg om at du kommer til å få det fint til slutt. Noe jeg tror.

mooremiri

04.08.2009 kl.01:09

Sv INA: Takk for det Ina. =) ja det er sant det, altfor mange fordommer:S og folk er desverre ikke så forståelsesfulle som de skulle vært i min situasjon :( .. men jeg blir bare sterkere av det.. og lærer meg luke ut "bad seeds" ;) takk for det =) klemm

mooremiri

04.08.2009 kl.01:12

Sv ANNE: Så koslig at du leser bloggen min forde da Anne:) Hyggelig med tilbakemelding fra leserne:) og tusen takk for det, ja jeg håper det vil gå bedre med tiden ..klemm

monica:)

04.08.2009 kl.02:58

huff..nå ble jeg irritert på dine vegne mirimor:/ Empati ekker helt alles greie..JEg vet jeg har spurt deg et par ganger om jobb..Men faen har no mere intelligens enn å spøør om alt det andre..Nei vettu meg hva..Nå ble jeg sinna Monica!!!

eli

04.08.2009 kl.09:58

isåfall e vi gal begge to, mirimiii;)

04.08.2009 kl.10:58

Det å gå til psykolog er ingenting å skjemmes over, og viser bare at man tar tak i ting og det man sliter med for å komme seg videre.. Jeg gikk selv til psykolog etter at jeg mistet noen nær meg meg for noen år tilbake, og det var virkelig nødvendig for å røske meg ut av en veldig svart og ukonstruktiv tankegang! Men for min del var 6 mnd sykemelding et HELVETE som ikke gjorde ting det grann bedre. Jeg ble først bedre når jeg kom ut i jobb igjen, møtte folk, og følte at jeg hadde en funksjon igjen.. det å sove til 1230 og sitte på nett til 0300, var ikke det jeg trengte i livet mitt..:( Jeg ble sittende alt for mye alene og tenke.. Det å få rutinene på plass, starte dagene tidlig og ikke minst føle at livet var noenlunde normalt igjen, var det aller beste for MEG i allefall..

Ronja

04.08.2009 kl.16:00

Psykiske lidelser burde være likestilt med fysiske! Er man sykmeldt fordi man har brekt en fot er det greit, men er man deprimert blir det stilt spørsmål. Jeg går til psykolog på fjerde året, og jeg driter i hva folk sier om det. Det er min greie, det er jeg som går dit, og synes ikke folk trenger å bry seg med det. Men hvis noen spør, får de selvsagt svar.

Anniken

10.08.2009 kl.02:00

At du går til psykolog, er ikke noe tabu opplegg. det er så mange som er flaue over at de går til psyokolog at de stopper. At folk sier: "er du så syk a? Hva feiler det deg?"De har egentlig ikke så veldig mye med det å gjøre. Du velger sjøl å snakke om det og da mener jeg at folk skal respektere at du gårti psykolog og sjukemeldt. Ikke av fysiske grunner, men psykiske. Mange mennesker klarer ikke å skjønner hvorfor og hvordan det skjer, men du må bare stå på og gjøre ditt. Du har de vennene du er glad i, familie og alt som betyr mye for deg. De vil alltid hjelpe deg.

Marianne

10.08.2009 kl.02:36

Kjenner mange som har gått og går til psykolog, gjorde det selv en periode også, men følte ikke jeg fikk noe ut av det. Mulig det var fordi jeg syns psykologen min snakket stygt og virket uinteressert og lettere dum.. Jeg hadde blitt overrasket om du ikke gikk til noen som kan hjelpe deg med alle tankenesom surrer, og om du hadde fortsatt livet som før. Jeg har heldigvis ingen venner somgriner på nesa over at noen går til psykolog. Det hjelper for noen å ha en utenforstående,en fremmed som kan gi et nytt syn på ting og finne ut hva du er og hva du vil. At man er sykmeldt pga psykiske ting kan jeg godt forstå. Det er mye man ikke vet om livettil andre mennesker, og hva det har gjort med dem. Håper du kommer deg opp og frem og dit du vil. Ta den tiden du trenger, og brukpsykologen for det han/hun er verdt :) Også håper jeg å få se en nydelig tatovering etter bursdagen din? ;)

SPEAK!

hits