bloglovin

HEY! Slutt å forvent særbehandling!

Altså... nå er HELE Facebook neews-feeden min stapp full av kommentarer på hva de synes om dommen gutta fikk i Kongo.. Jeg snakker om Moland og French of course.. og jeg er så leiii! JA, bevisene er få, og rettssystemet virker korrupt.. JA kravene er usaklige og kommer ikke til å bli innfridd, og JA, det kunne holdt med "livstid"...

Men come on da! Vi klager hele tia på hvorfor utenlandske ikke følger våre regler her hjemme... Hva med utandet? Skal ikke "vi" følge deres regler... Nei, de gutta der har satt seg selv i klisteret. Og JEG tror de er skyldige. Man må ta konsekvensene man får når man gjør kriminelle handlinger i utlandet! Det er kun i Norge vi sitter å holder insatte i handa, og stryker dem i håret! Gir dem PlayStation og andre goder.  Det er ikke sånn det foregår ellers i verden, og jeg synes folk bør begynne å innse det. Og være klar over at forskjellige land har forskjellige rettsystem, selv om de omtrent finner det opp underveis, slik som i Kongo.

Det beste hadde selfølgelig vært å sende alle utenlandske kriminelle som befinner seg i Norge tilbake til hjemlandene sine, og omvendt.. men slik er det desverre ikke. Så imens får vi bare ta imot den straffa vi får når vi begår lovbrudd i andre land. Det er såklart synd at nordmenn skal sitte i torturkammer rundt om i verden og vente på å dø.. men slik gjør de det der! Barbarisk? JA! Men slik gjør de det der.. desverre.. Normenn må slutte å forvente særbehandling!!

Oi så sinna:P
men dette er MIN mening ;)

sommer 011


Som min gode venn Sam sa:
"I dont know what really happened in Congo and I dont think anyone apart from the deceased and the accused know the TRUTH. BUT, now you all know how it feels to be judged by the colour of your skin and injustice. Things like this could be avoided if ...every human being was treated equally.....ONE LOVE!!"

Amen to that! <3

23 kommentarer

kristin

08.09.2009 kl.16:37

Helt sant. Det jeg synes er teit i denne saken er at de ble dømt for å ha spionert på norge, og alle de pengene kongo krevde fra norge! Om to nordmenn har drept en fra kongo får det være deres problem.

Men det er litt sykt da, hvis en fra kongo hadde drept en nordmann, så hadde vi jo bare satt ham i et luksusfengsel og gitt ham utdanning liksom.

Lisaak

08.09.2009 kl.16:39

fin blogg :)

www.lisaak.blogg.no

<3 Sara Andresen

08.09.2009 kl.16:39

Helt enig med deg ass!

Johanne

08.09.2009 kl.16:43

faktisk enig med deg!

jeg synes at det er litt sykt at man straffer noen som har drept noen med å drepe dem selv. hva lærer man av det liksom.

Hilde

08.09.2009 kl.16:49

altså, jeg må si at jeg er helt imot at de fikk dødsstraff, men det er fordi jeg er imot dødsstraff generelt!

vanja

08.09.2009 kl.16:50

Jeg er så enig. Og hva med de utlendingene som er her å gjør gale ting, men som aldri blir tatt ? Det opplevde allefall Joachim den natta han ble tatt men ikke en utlending ! Og som Joachim sa da han kom hjem, så kunne han ha fått ordna seg bevis innen noe sikkerhets greier. Og de fikk penger til å ringe hjem - eller spare de :s

Silje

08.09.2009 kl.16:51

jeg er enig.

jeg aner ikke hva som har skjedd med dem, og er dritt lei av å høre om dem hele tiden!

Malin

08.09.2009 kl.17:08

Jeg er så ENIG. Faen meg på tide at noen kommer med noe annet enn "stakkars deeeem"!

YOU GO GIRL!

Mariann Johansen ♫♥♫

08.09.2009 kl.17:31

Jeg er delvis enig. Jeg syns ethvert menneske har rett på en rettferdig dom, og siden rettsaken beviselig har vært det reneste sirkus, syns jeg ikke dommen kan kalles rettferdig. Har de drept, mishandlet og voldtatt, greit, skyt dem gjerne. Men det er ikke bevist at de har gjort det.

Jeg er sikker på at de skjuler noe. De virker begge såpass kalde og nochalante at det er merkelig. Men, de skulle fått bedre behandling. Ikke fordi de er norske. Fordi de er mennesker.

fixmeta

08.09.2009 kl.19:07

halla. bare sånn heads up.. linkene som blir trykket på har fargen sort og da ser jeg ikke overskriften på innlegger jeg eventuelt skal kommentere..

Tonje H

08.09.2009 kl.19:34

Vet du, jeg er faktisk helt enig med deg. Ja, de hadde fortjent en mer seriøs rettsak, men noe ved dem bare skriker at de ikke har helt rent mel i posen. men jeg klarer ikke å sette fingeren på hva!

08.09.2009 kl.20:45

Helt enig med deg!

Maria Larsen

08.09.2009 kl.20:45

AMEN!!!!

You go girl!!!

Ellisiv

09.09.2009 kl.00:31

sv; DC jakken er medium og den blå kåpa er xs men er som en vanlig s/m i str. den er mye større enn vanlig xs. kan ta bilde med den på om det virker intresangt :)

Ellisiv

09.09.2009 kl.00:55

sv; hehe okei! hvis det er deg på headerbildet så vet jeg du passer den, kunne tatt bilde med den på om du vil, men hvis du selv vet den ikke passer så :) ja den er veldig søt!

silje hahn

09.09.2009 kl.11:26

Jeg er SÅ enig med deg, dette brulte jeg vel store deler av dagen i går på å diskutere med flere usaklige sjeler inne på facebook.

Der kom det forslag om å kutte u-hjelp fra norge osv og jeg ble bare sintere og sintere..

Anne

09.09.2009 kl.22:52

jeg syns du burde sette deg mer inn i saken før du sier sånt. ja, de gjorde sannsynligvist noe smålugubert i Kongo (james bond-turer etter hva jeg har hørt), men det betyr ikke at de skal få dødsstraff for noe de bestemt nekter for at har skjedd, og som ingen har noen bevis for at har skjedd.

Kongo er et land med rettsystem som ikke er så moderne som vårt, ja, men det betyr ikke at dette skal bli akseptert?

Skal vi nordmenn holde oss i Norge i frykt for å bli (muligens) uskyldig dømt for noe? det skaper fremmedfrykt ihvertfall.

mooremiri

09.09.2009 kl.23:30

jeg har satt meg inn i saken.. me njeg har fremdeles lov til å synes hva jeg synes.. og d har du og..

jeg meer bare at det er typisk Norge, generelt, at vi forveter bedre behadlig e alle adre i verde.. det er ikke rett! Vi betyr ikke mer e andre.. og nei, jeg syes heller ikke det er mye rettferd mht den rettsaken. men slik er det der. og før de forandrer på sine rutier og gammeldagse tankegang får vi oppføre oss i utladet da.. det gjelder ikke bare Kongo heller! Mage stater i Usa f eks med helt syke lover... Det går an å være uheldig. me drap er drap uansatt hvor du er.. det er bare d at Norge ikke straffer mordere.. DET gjør Kongo... og det er helt greit, synes JEG...

Therese

11.09.2009 kl.01:18

Jeg sier én ting; AMEN!!

Utrolig bra skrevet!!:)

12.09.2009 kl.13:05

systemet virker ikke korupt, systemet er korupt! det er ganske lett å se når man har fulgt litt med. men synes du det er greit at de blir dømt utifra hudfargen sin, sidn folk blir det samme i norge, det vil da si med andre ord at du er for forskjellsbehandling ? "siden vi gjør det, så e d greit at andre gjør det ?" det er et veldig korttenkt utsagn.

mooremiri

12.09.2009 kl.13:24

nei, jeg mener ikke at jeg er FOR det på noen måte...

men det er typisk Nordmenn helt generelt.. at de forventer forskjellsbehandlig. og dette er bare enda et eksempel på det... Ikke fra French og Moland`s side nødvendigvis... men nordmenn her hjemme ..

synes JEG....

Lene

12.09.2009 kl.17:00

Godt sagt, Miriam. Bra innlegg :)

SPEAK!

hits