bloglovin

Uvitenhet. Sjalusi og Bitterhet er farlig....

Jeg tenkte kanskje jeg skulle forklare gårsdagens drama ...
det ble mye styr bla. på grunn av bloggen min igår på et annet nettsted. men tastaturet mitt er fucka så jeg stjeler innlegget til LIVE !
takk Live<3


"Jeg har ei venninne som har opplevd det verste som noen noensinne kan oppleve, hun mistet sin nydelige datter knapt en mnd etter hun ble født. Livet hennes ble snudd på hodet og hun lever med en dyp sorg.
Jeg kan ikke sette meg i hennes situasjon å forstå hvor tungt det er for henne, men jeg vet hvordan det er å føle at livet er meningsløst. Jeg har lenge beundret hennes styrke og at hun klarer å stå opp og leve videre. Men ser man forbi det tapre smilet hennes, ser man at hun har et stort hull i hjertet som aldri kommer til å fylles igjen.
Jeg var på besøk til henne i går når jeg fikk vite noe av det mest smakløse jeg har vært borti.. På ett nettsted kalt "dinbaby.com", der var det ei som hadde startet en diskusjon ang. kronerulling til gravstøtte for hennes lille engel. "Kronerulling til gravstøtte" er en innsamling fra alle Miriam sine venner som vil bidra til at Cèline får en gravstøtte. Dette er en helt frivillig sak å støtte. Det viser seg at det er veldig mye godhet i folk som vil hjelpe til og gi dette som en gave og noe som betyr ubeskrivelig mye for hele familien. Som nesten alle vet koster en begravelse og en gravstøtte alt for mye penger, og det man får i støtte holder som regel ikke til alt. Så når venner, bekjente og ukjente vil bli med å gi familien en ordentlig grav å gå til, varmer det hjertet mitt, og det hjelper Miriam mer enn noen kan ane. Men så er det noen der ute som ikke eier hjerte og som går ut med meningene sine offentlig uten å sjekke fakta først!
Det som da skjedde i går er at en person skrev anonymt på et forum at denne kronerullingen er tigging, og at mor burde heller spare penger enn å leve "DEN fete livsstilen". Anonym har fulgt bloggen til Miriam der hun skriver om livet sitt, som omhandler mest sorgen for sin datter, men også andre hverdagslige ting. Nå har hun fått hets fordi hun prøver å leve et någenlunde normalt liv når hun av og til har noen gode dager. Jeg får bakoversveis av dette! Jeg synes det er helt forkastelig at folk kan sitte å skrive slike komentarer rundt et så sårt tema!
Det som så alt for mange ikke skjønner er at ett så stort tap ikke går over, man går å kjenner på sorgen dag ut og dag inn. For noen blir kanskje sorgen svakere iløpet av årene, men sorgen kan også bli sterkere. Uansett hvor mye man prøver å bearbeide den, har folk forskjellige måter å takle sorgen på. Miriam velger å skrive veldig åpent om det i bloggen sin, og hjelper det henne synes jeg det er kjempe bra! Men det som tydligvis alt for få skjønner er at når hun skriver om f.eks shopping, festing osv. så tror dem at hun har kommet over det, og at hun prioriterer helt feil. "Hun sløser penger på usakelige ting og derfor må tigge om penger til gravstøtte". Pengerullingen som ble startet av ren godhet fra Miriam sine venner, har pluttselig blitt til TIGGING?? For meg er det den beste gaven jeg kan gi, og det vet at det er veldig mange andre som også mener! Men så er det noen onde mennesker som klarer å ødlegge noe så fint pga av sin store egoisme!! Folk tenker ikke lengere enn nesetippen sin når de kan gjøre slikt, skjønner dem ikke hvor vondt det gjør for Miriam? Hun sliter hver dag, og det som har skjedd nå bryter henne bare enda mer ned.. Nei jeg er så sjokkert over hvor ekle folk kan være, at jeg klarer ikke å sette ord på det.. Jeg har hatt frysninger på hele kroppen i hele går og i dag av å se alt det slemme som har blitt sagt, og jeg beundrer motet til Miriam hvis hun i det hele tatt klarer å stå opp i dag. Når skal folk forstå at deres ord og handlinger setter spor?  Og til dere andre som kanskje har en mening om Miriam og hvordan hun takler sorgen; Det er bra hun er åpen om det hvis det er det som hjelper for henne, og NEI det tapet hun har opplevd går ikke over! Hun kan virke veldig sterk på utsiden, og hun er flink til å sette på seg et smil. Men tenk litt lengere... Tenk deg hvor vondt hun har det innvendig, og den sorgen hun bærer på.."

"Lepper kan smile, munnen kan le, men sorgen i hjertet kan ingen se.."  Tenk litt på det...

1259327598662

les også dette fantastiske innlegget til Aida<3
forfatteren av boken Det bor et barn i mitt hjerte....

32 kommentarer

Shamithra

27.11.2009 kl.14:18

SÅ ENIG! :D:D:D

Fredrik Lindgren

27.11.2009 kl.14:18

ENIG!!

Forresten, jeg har en konkuranse på min blogg der du kan vinne et gavekort på 500,-

Det er superduper lett å vinne !

Bare bla litt lenger ned i bloggen får å finne den :-D

Bli med å prøv da vel :-) Lykke til :-D

Anette :o)

27.11.2009 kl.14:29

KJEMPEBRA innlegg hun skrev! Kunne ikke vært mer enig! Det denne anonym (tør ikke stå for meningene sine engang med navn??) sa var helt forkastelig, barnslig, forferdelig, TRAGISK!

Jeg skjønner at slike ting lager sår, men jeg håper du klarer å dytte det litt vekk, den meningen som kom der var fra en uvitende og dum person! Alle som tenker seg litt om og bruker litt mer enn et halvt mikrosekund på saken vet og skjønner godt hvor vondt du har det, hvor dyrt en begravelse og gravsten er, og at selvfølgelig skal få lov til å prøve å leve et så normalt liv du orker!

Du fortjener alt bra Miriam! Stor klem til deg.

Karoline

27.11.2009 kl.14:34

Fin blogg ! :)

Se på min også

http://alleskalfaaa.blogg.no

Cherita Emilie

27.11.2009 kl.14:46

Enig!!

mooremiri

27.11.2009 kl.14:55

Anette :o): tuuusen takk Anette! <3

det ble en forjævlig dag igår ja..

tør ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis de hadde gjort dette mot noen som hadde en dårlig dag fra før og var virkelig langt nede...

Ida

27.11.2009 kl.15:00

er så enig som det går an..

Aida

27.11.2009 kl.15:12

Jøje meg, jeg kjenner at jeg blir litt målløs..
Jeg kjenner ikke til hele historien, jeg snublet akkurat over bloggen din. Men jeg ville bare sjekke at du vet at man har krav på gravferdstønad når et barn dør? Jeg brukte den til å bestale for gravstein til min sønn. Jeg ville bare sjekke, for det er ikke alle som får info om det. Dessverre er den ikke så stor, og gravsteiner er vanvittig dyre, så mange sitter igjen med en stor utgift utover den.
Når det er sagt, jeg syntes det er en flott tanke at mange vil hjelpe til for å kjøpe en fin gravstein. Ikke tenk på de negative kommentarene. Jeg tror rett og slett ikke folk er i nærheten av å forstå verken hvor dyrt det er for verken stein eller alt som hører med, eller hvor sårt og sensitivt det er.
Mange varme tanker til deg!
Klem fra en annen englemamma

Bengin ~ Mote&Glede

27.11.2009 kl.15:20

Sinnsykt bra skrevet! ;o

På bloggen min har jeg en diskusjon i det øverste innlegget om hvor romantisk kjærestene våre er. Hvor romantisk er kjæresten din? Eller er du kanskje singel? ;-*

Hvis du kunne svart på dette spørsmålet på bloggen min, så er du med i en trekning om linking i mitt neste innlegg ;)<3

Aida

27.11.2009 kl.15:45

Forresten, jeg ble så provosert at jeg skrev et innlegg om dette på min helt ferske blogg. Ta en titt hvis du vil.
http://mischiefsmemoarer.blogspot.com/2009/11/besserwissere-og-moralens-selvutnevnte.html

lene

27.11.2009 kl.15:50

Uff,leste det greiene der,og fikk vondt inni meg.

Folk kan være så FÆLE til tider!

Ikke la det gå inn på deg (selv om det sikkert er like lett) for de er bare noen feige mennesker som ikke aner hva de snakker om!

Ble forbanna og lei meg på dine vegne i går da jeg så det. Heldigvis har det blitt sletta nå sånn at fler ikke kan kaste seg på og komme med stygge kommentarer.

Kikka gjennom bloggen din i går,og må bare si at Celina var helt nydelig! Fikk tårer i øynene av å se bildet hennes.

Ha en flott helg!

Klem fra Lene,englemamma til Markus

Anette :o)

27.11.2009 kl.16:27

Ja! :oO Herregud.. for litt sida skrev jeg et innlegg som het "er DU en morder", som handler om det å si ting til andre uten å tenke på konsekvensen av det! Det de gjorde i den diskusjonen der kunne fort vært veldig veldig skummelt! Jeg klarer ikke FORESTILLE meg engang hvordan det er å miste et barn, men det må jo være den største sorgen et menneske kan oppleve, og sånt utfordrer man ikke altså!!

Vi er MANGE som bryr oss om deg og støtter deg Miriam, aldri glem det:o)

Mariann Johansen ♫♥♫

27.11.2009 kl.16:29

Flott at du får støtte fra venner Miriam. Som jeg var inne på i går, DIB er en samlingsplass for mennesker som lever triste liv, det er de småliges høyborg og huser noen av landets strengeste, dog selvutnevnte "moralens" voktere. Jeg vanket der mye før, for det fins faktisk hyggelige mennesker der - men fy flate, at noen klarte å synke så lavt... jeg leste mye stygt da jeg oppholdt meg der, men dette er faktisk noe av det verste jeg har lest. Hvor er moderator, kan man jo spørre seg, evig fraværende som i alle år før.

Hold hodet hevet Miriam, dette er ikke din kamp. Om noen er så små i hodet sitt at de ikke greier å brette hjernen sin rundt konsekvensen av å lage et innlegg som det - så er det ikke du som har det største problemet, for å si det sånn.

En annen ting - vedkommende, jeg drister meg til å kalle henne "hun" - beskylder deg for å være patetisk, og ha dårlig moral og vurderingsevne.

Uttrykket "Det var den rette ræva som feis" kunne vel knapt passet bedre!

Aida

27.11.2009 kl.16:37

Miriam: takk for koselige kommentarer.
Det er ikke på langt nær et "plaster på såret", men om du vil, så vil jeg gjerne gi deg et eksemplar av boka vår. Om ikke annet, for å balansere litt av drittslenginga med ord fra både fagfolk og andre engleforeldre. Filosofien min bak boka er at den skal være til hjelp og støtte, og den gjør bedre nytte hos deg enn i min bokhylle.
Om du vil, det er selvfølgelig helt frivillig, så send meg en mail på aidabelle@hotmail.com :)

Tonje

27.11.2009 kl.16:58

viss personen har kommentret her på bloggen kan du ta IP adressen å skrive den inn her : http://www.ip-adress.com/ip_tracer/ der kan u finne hvor personen bor o.s.v :D

Anne Lise

27.11.2009 kl.17:52

en begravelse er kjempe dyrt. har vært igjennom det selv.

vi har nesten ordnet alt men pengene strakk ikke til gravstein og bare den koster fra kr 5000. vi har enda ike kjøpt gravstein. tanken på og gå inn der de selger gravstein ja jeg får det bare ikke til enda. sorgen er for sterk enda. og vi har ikke råd tell den stene enda. Klart jeg vil ha det beste til Maiken men så mye penger har ikke jeg. at folk vil gi støtte til noe fint viser bare godhet fra folk.

er ikke bare og sitt me sorgen jeg personlig prøver så godt jeg kan hver dag men det er ikke lett for jeg vet at det er noen som mangler. alle sorger på forskjellige måter jeg selv gråter så si hver dag før jeg sovner og tanken på å våkne dagen etterpå er ikke lett men live må gå videre. har opp og ned dager prøver å komme meg igjennom dagene. er vanskelig for folk å forstå hvordan sorgen er for de som ikke har mista ungen sin. det er en ubeskrivelig sorg som man sitter me resten av livet.

Miriam. Hvis du vil snakke med noen som kan forstå deg som sitter i samme båt som deg så ikke nøl med å ta kontakt.

Hilsen Anne Lise

Anne Lise

27.11.2009 kl.17:56

en begravelse er kjempe dyrt. har vært igjennom det selv.

vi har nesten ordnet alt men pengene strakk ikke til gravstein og bare den koster fra kr 5000. vi har enda ike kjøpt gravstein. tanken på og gå inn der de selger gravstein ja jeg får det bare ikke til enda. sorgen er for sterk enda. og vi har ikke råd tell den stene enda. Klart jeg vil ha det beste til Maiken men så mye penger har ikke jeg. at folk vil gi støtte til noe fint viser bare godhet fra folk.

er ikke bare og sitt me sorgen jeg personlig prøver så godt jeg kan hver dag men det er ikke lett for jeg vet at det er noen som mangler. alle sorger på forskjellige måter jeg selv gråter så si hver dag før jeg sovner og tanken på å våkne dagen etterpå er ikke lett men live må gå videre. har opp og ned dager prøver å komme meg igjennom dagene. er vanskelig for folk å forstå hvordan sorgen er for de som ikke har mista ungen sin. det er en ubeskrivelig sorg som man sitter me resten av livet.

Miriam. Hvis du vil snakke med noen som kan forstå deg som sitter i samme båt som deg så ikke nøl med å ta kontakt.

Hilsen Anne Lise

Elise og Maya Helen <3

27.11.2009 kl.18:23

sv_: what? :O skulle det være trøst ?!!

Jeg ser at du har venner som støtter deg ved å lese dette innlegget. og jeg må si at dette var utrolig bra skrevet !!

Celestina

27.11.2009 kl.18:34

Synes det var et kjempe godt innlegg, og er helt enig med henne! Desverre er noen personer barnslige, eller sjalu på ett eller annent! Når man er offentlig på nettet, vil man desverre ofte møte negative mennesker, det er rett og slett en del av det.. desverre..

Lykke til i fremtiden :)

mooremiri

27.11.2009 kl.18:44

Anne Lise: ja du har så rett Anne Lise!

det er ingen andre som kan eller vil forstå...

å såklart vil man at barnet sitt skal ha det beste.. grusomt å si men man får jo byttet det ut med en STEIN!! da skal den jammen mg være fin og!

Aida

27.11.2009 kl.20:27

Miriam: jeg ville ikke bedrive "markedsføring" i bloggen din, så for å svare på spørsmålet ditt lagde jeg like godt et innlegg om boka i min blogg.
http://mischiefsmemoarer.blogspot.com/2009/11/det-bor-et-barn-i-mitt-hjerte.html
Ta en titt der hvis du vil.:)
Forresten, jeg vet ikke om du så kommentaren min ang diktet, men det er faktisk skrevet av en mamma som mistet en liten jente i krybbedød. Så det er nok ikke så rart om det traff deg.. Nydelig er det ihvertfall.
Stor klem

27.11.2009 kl.20:47

du må vite at det er mange damer på din baby som er syke i hodet, og dette er ikke første gang noen har gjort noe sånt! skjønner at det er sårt uansett.. men prøv å tenk at du vet best selv hva som er fakta, ikke noen bitre, gamle mødre (som ikke skjønner hvor heldige de er som har barn) som prøver å føle seg bedre.

lykke til med alt.

mooremiri

27.11.2009 kl.21:08

Anonym:

ja jeg har forstått at det ofte er drittkasting der inne:/ noe som er utrolig synd og skummelt... en person i en så dyp sorg som dette tåler ikke mye før en blir vippet av pinnen... :/

jeg priser meg lykkelig for at jeg ikke hadde en dårlig dag fra før igår.. da kunne det gått riktig ille...

Sigrid

27.11.2009 kl.22:51

Fy faen at noen kan være så ufølsomme !!! : 0 Jeg er rett og slett sjokkert !!

Du skal virkelig ikke ha på samvittigheten at venner, familie og andre gjerne vil hjelpe til med gravsøtte, både for deg, Cèline og seg selv, HUSK DET !!!

Utrolig bra innlegg, det må jeg bare si.

ainaa

27.11.2009 kl.23:02

kjempe fint innlegg av vennina di!

di har en sånn pengerulling for fetteren min også, han er 4 år, og har kreft..

han har en veldig sjelden form for kreft, og er en av få som har overlevd.

pengerullingen har gjort sånn at han har komt seg til Sverige og fått tatt en livsviktig operasjon !

blir irritert av sånn oppførsel fra folk som bare tenker på seg selv, når det er snakk om noe riktig alvorlig!

stina-vagina

27.11.2009 kl.23:17

Utrolig urettferdig og trist at noe slikt må skje, livet er urettferdig. Og at enkelte folk kan være så hjerteløse er ikkje til og tro en gang, blir helt mållaus, tenker på den hat gruppa de hadde startet.

Føler utrolig mye med deg, og vil tenne et lys for din vakre lille celine. Er også mamma til et lite mirakel, hun lever heldigvis etter dødsprognoser fra svangerskapet av og frem til hun var 1 år, vi lever enda i usikkerhet, hun har en ukjent sykdom i hjernen og rygg spinalen som de enda ikkje vet hva de skal gjøre med. Livet er så urettferdig til tider at det er til og spy av.

Eg opplevde selv mange rykter ang dette med jenta vår, av idioter som ikkje har peilig på hva de snakker om. De mente vi diktet opp sykdommen hennes for og få oppmerksomhet, slik kommentarer skjærer dypt i hjerte. Og eg forstår deg og dine reaksjoner veldig godt. Ønsker deg lykke til med sorgen og håper du en dag kan minnes om den tiden dere hadde sammen mer i lykke en sorg<3 Vi er heldige ENDA, og det sårer meg og lese om deg som har måttet oppleve det verste av alt.

Mange klemmer til deg :)

mimieb

28.11.2009 kl.01:28

maaange klemmer<3

anderzen1

28.11.2009 kl.03:19

Inkompetente mennesker retten og sletten. Jeg blir sint fra hjerterota og ut. Hvordan går det an å oppføre seg sånn?! Jeg skjønner at du har mange venner som støtter deg, og det er kjempe bra! Stå på.

28.11.2009 kl.04:39

Enkelte folk er gjennomførte rasshøl, rett og slett! Det finnes så mye søppelfolk som ikke bare mangler ethvert fnugg av empati, men i tillegg er så DUMME i de små skallene sine, at de ikke eier menneskelig intelligens eller innsikt i hva det vil si å være et menneske. Satans drittjævler, slike udyr - ingenting er hellig, ikke sant?! IKKE faen om du burde slite med slike når du har noe så vondt i livet ditt - når døden til et lite barn ikke engang er nok til å holde disse udyrene unna, hva er da det?? Jeg er så lei for at du har måtte oppleve slike, når du har mer enn nok med sorgen og savnet etter den lille skatten din. Takk og pris for de gode vennene dine, jeg ER så glad du har dem♥ GOD klem!

Gina

29.11.2009 kl.22:10

enkelte folk eier ikke medfølelse;( utrolig bra skrevet!!!!

Gina
Herregud. Hva er det som feiler folk? =/ Fordi om noen mister noen, så klarer man faktisk stå opp om morgenen for så å tenke ''idag skal jeg prøve å være glad'' ! Selvom det meste bare er på utsiden, for på innsiden blir man aldri kvitt den sorgen man har opplevd. Enkelte som skriver at du tigger kan heller prøve å sette seg inn i den situasjonen du er i enn å skrive sånne ting. Er jo ikke alle som har råd til alt en begravelse skal ha - og man får ikke støtte til alt heller. Synes det er så rottent gjort av folk å gjøre slik at jeg rett og slett blir forbanna.

Jeg fikk selv en kommentar på bloggen min for noen dager siden at jeg hadde verdens dårligste blogg fordi at jeg ikke gjorde noe annet enn å ''suttre'' over broren min. Men jeg har faktisk dager som er værre enn andre, som får meg til å føle meg lite verdsatt.

Jeg synes du er den sterkeste persjonen jeg har funnet på nettet, Miriam. Det er helt sikkert! Selvom du prøver å leve dagen fullt ut, så vet alle at du sørger. Synes du skal drite i de som skriver slike ting, selvom jeg vet det er vanskelig. Jeg ble faktisk terga etter Joachim sin død om at familien min var tapere ettersom broren min gjorde det han gjorde - så vet ting kan være vanskelig. Du må stå på, søta :-) Vet du klarer det.

Perla

30.11.2009 kl.10:14

Dette er rett og slett jævlig!!!!! HVa er det med enkelte mennesker?? Skal man ikke prøve å få lov å leve nogenlunde bra når man har gode dager? Skal man mure seg inne, for å spinkle og spare alt man har?

Nei vet du hva, dette var råttent! Om man ikke år lov å leve litt og kunne shoppe litt i ny og ne, eller være sosial, så kommer man seg aldri videre.

Håper virkelig du klarer å overse dette utrolig dumme mennesket.

Synes innlegget til din venninne var veldig bra, hun skrev det jeg tenkte.

SPEAK!

hits