bloglovin

svarer dere - Del.2

Her kommer del 2 av spørsmålsrunden :)

#7. fraMiamiMagnhild : tja, naa vet jeg ikke hvilke spoersmaal som man kan og ikke kan stille, men du faar svare hvis du vil da. Hvilke tips ville du gitt til folk, hva vi som venner av noen som har mistet et barn, burde gjoere under slike omstendigheter? Ikke bare krybbedoed, men spontanabort osv. Hva syns du vennene boer gjoer og hva de ikke boer gjoere. Hva de boer si og hva man IKKE boer si? Hva er ditt synspunkt paa det?

-Dette er jo et kjempeviktig spørsmål egentlig... Det at du i det hele tatt lurer på det viser jo at du er en omsorgsfull venninne og tydeligvis vil hjelpe! :) Jeg kan jo såklart bare svare for meg, men jeg skal prøve å forklare hva jeg har satt pris på, og hva jeg ikke har satt såå stor pris på etter Cèline døde.. så får du/dere kanksje en liten idè om hvordan man skal takle en slik situasjon.

Jeg tror noe av det viktigste er å være tålmodig... det er viktigere (og vanskeligere) enn det høres ut... Er det noe jeg har slitt mye med er folks forventninger i ettertid... Noe slikt kan, og vil ta flere år... Og mange av mine har gitt uttrykk for at de er "lei" av å ta hensyn... det føles ihvertfall slik fra mitt ståsted. Det er ikke sikkert de mener det slik.. jeg vet det er vanskelig for pårørende å vite hvordan de skal oppføre seg. Men det værste de kan gjøre mot meg er å stille krav. Eller få høre at "hvis det hadde vært meg..." osv osv! INGEN vet hvordan de kommer til å takle noe slikt før det skjer, så ikke kom med "gode råd" som de sikkert er, det vil faktisk bare gjøre vondt værre... :/ Så vær tålmodig, en dårlig dag er en dårlig dag, å da er det viktig at man får sørge ordentlig den dagen. Husk, dette er noe som opptar og hvert et sekund av hver dag til den etterlatte(spesielt mor).. man blir ofte sliten og tom for energi.. Det å være såå lei seg over så lang tid er det mest slitsomme jeg noen sinne har opplevd.

En annen ting jeg har lagt merke til er at jeg er kanksje den eneste (bortsett fra mamman min) som nevner Cèline ved navn! Det er faktisk mer sårende enn det høres ut... Men man kan forestille seg at det barnet som man var og er så forelsket og fortapt i , dør fra deg, og så nevner alle rundt det som "hendelsen" , "det forferdelige som skjedde!" eller "barnet ditt"....
Hun het og HETER Cèline Antonsen Labreche... Da, nå og for alltid...

Det er også viktig å ikke distansere seg!! Det er utrolig lett har jeg sett... spesielt for de som ikke helt vet, eller er livredde for hva de skal si... Noen ganger hjelper det å bare sitte sammen å være.... :)

Og til slutt.... Folk sørger så forskjellig... Respekter det.. ikke forvent noe, eller bli overrasket over noe.. De/den etterlatte kan ha mange tanker, spørsmål osv om døden og lignende.. og det er helt normalt. For meg f eks, har det blitt et helt vanlig tema.. Og jeg er glad jeg har hatt en å snakke med om det, uten at personen har friiiket ut!:)

Håper du ble litt klokere nå Magnhild, det ble et skrekkelig langt svar men ...  :)
-takk for et supert spørsmål.
- og så håper jeg du aldri vil få bruk for noe av det !


#8. fra Ronja:
-Hvorfor blogger?
-Hva skal til for at du leser en blogg?
-Er du opptatt av utseende ditt?
fin blogg:)


- Jeg startet å blogge etter jeg mistet datteren min i krybbedød.. Jeg trengte vel rett og slett noe å holde på med.. komme i kontakt med andre, og av og til skrive ned mine rare tanker og meninger^^ Det har også vært en ålreit "virkelighetsflukt" når ting har vært tungt...

- Hmm.. jeg leser mange forskjellige type blogger.. Men jeg liker bloggere som varierer innleggene sine.. Rene temablogger kan bli litt kjedlige i lengden for min smak, så gjerne litt hverdag, litt kjendissladder, litt mote, styling, interesser osv :) Også er jeg veldig glad i ironi og humor:) Man trenger ikke være så bloooodig alvorlig bestandig^^

-Well! Im a lady =D såååe ja... skal ikke lyve.. jeg er jo såklart det. Og jeg MÅ jo være det til en viss grad.. som stylist er vel det litt pålagt.. MEN jeg digger å sløve i joggis, sneakers og lua trødd nedi øynene også! :) My favorite look! hehe^^ Er litt "schizofren"  i klesveien og stilen som Kima sier! =D#9 fra Michelle:
-Hva synes du om blogg? Og hva gjorde så du ble en av oss andre blogg-nerder?
-Hva er din favoritt matrett?
-Favorittfilmer? Noen og anbefale?
-Jobber du som bartender? Kan du i så fall si hvordan det er? Har lyst til det selv skjønner du!

Helt til slutt vil jeg si at jeg kondolerer med lille Cèline.


- Jeg synes konseptet med blogg er helt genialt :) Man får så  mye innsikt og blir kanskje til og med litt klokere.. Nye meninger, nye synspunkter osv er det alltid sunt å få med seg .. MEN jeg syns det er viktig at man bruker sunt vett og folkeskikk når man kommenterer blogger osv.. det er tross alt privatpersoner som sitter bak bloggene;) - I spørsmålet over ser du hvorfor jeg startet å blogge;)

- Oi! Jeg klarer ikke å velge èn favoritt.. men jeg elsker Algerisk mat! Og da spesielt CousCous!!! (det MÅ lages av en araber!!!!) CousCous som lages i Norge er IKKE godt! ... hehe... må ha riktige råvarer, kjøtt, krydder osv....

- hmmm... jeg er faktisk en sucker for Harry Potter filmene!! hehe! drømmer meg bort i sånne eventyrfilmer! Men liker også skrekkfilmer, drama og chick-flicks!!
anbefaler:
-The Orphan
-Love Actually
-The Pursuit of happiness
-8Mile
-Arn
-Xmen
-Stieg Larssons triologi !

- Jeg jobber ikke som bartender akkurat nå.. Er sykmeldt fra alle arbeidsforhold.. men stooortrivdes som bartender ;) Et kjempe krevende, spennende og annerledes yrke! Til tider veldig stressende, men det er det som er morsomt! ^^


#10 fra Monica:

Okaaay!!=D Here it goes!=)

1: Paradise Hotel eller Robinson? =D
2: Er martin flink til å lage mat? ;) Høhø...
3: Favorittfarge på neglakk?=)
4: Topp 5 blogger?;) Hvorfor?
5: Beste kjerringrådet du kan komme med? =D
6: Hva er det viktigste du ser etter i en bestevennine? ;)
7: Hva ser du etter i en blogg for at du skal finne den interessant?;)

Smask <3<3


1. PARADISE! anyday!!! elsker å se folk drite seg ut på tv!!! Og i den nye sesongen har jeg flere kjente som er med..!
2. høhø!   ja han er jo kokk, så du burde komme på middag :D:D
3.hmmm.... du vet jeg ikke klarer å svare på det :P lol

4. jeg har ingen rekkefølge, men detter er 5 blogger jeg liker:
- milfen.blogg.no
- irlins.blogg.no
- famjohansen.blogg.no
- cecilieharlatterkrampa.blogg.no
- unsecreto.blogg.no
liker de fordi de er annerledes og varierte:)
edit:  Donz & gellO er seff på 1. plass!!!

5. hmm.. kjærringråd ja... bruk sitron i håret i sola/ i syden så lysner det :)
6. Hun må være tålmodig, hensynsfull, ærlig og HÆPPIIII!
7. se spm 8 :)


#11 fra Stian:
hva positivt har du fått ut av blogging?
evt. negativt?
hvilke blogger leser du?:)

- Jeg har fått masse nye venner!! Mange nye impulser, og blitt mer tolerant.. Respekterer det mere nå, at folk har forskjellige meninger, og det er helt greit =) Det er også fin terapi for meg ..
- Mange respektløse, nedlatende og sårende kommentarer... Noen folk er desverre altfor flinke til å øse ut av seg all slags ufinheter! Mye har vært så ille at det har ødelagt meg i lengre tid, og fått meg til å vurdere om det virkelig er verd det å blogge... men så får jeg så utrolig fine oppløftende kommentarer fra flotte herlige mennesker:) <3<3 så det har gått over:)

-se spm over:)


#12 fra Melanie:
hva drikker du helst når du drikker (alkohol altså) ?
hvor lenge har du danset?
beskriv deg selv med 3 ord..


- hehe, jeg drikker helst Mojito eller hvitvin<3 men en øl er heller ikke å forakte:)
- har danset så lenge jeg kan huske! siden jeg var 3 kanskje? startet å danse salsa med pappa:) så ble det magesans. og kunstløp da jeg var 5. Etterhvert fant jeg ut at det var Hip Hop som var min passion;) !!! Har også danset Cheerdance og Cheerleading.
-hmmm...  overfølsom, energisk og glad=)?


#13 fra Maia:
Har du noen søsken ?
Har du alltid bodd i Trondheim ?
Favoritt stedet ditt ?
Favoritt is ?
Favoritt film ?

Klem Maia


- Ja jeg har ei lillesøster på 8, Andrea. Og en lillebror på 6, Ramy. <3


-Nei jeg bodde en periode i Lillehammer da jeg var mindre.
-Favorittstedet mitt i hele verden er på Club Des Pins. Yndlingsstranda mi hjemme i Algerie.
Ellers er jeg IN LOVE WITH New York, Los Angeles og Las Vegas <3
-BEN & JERRY`S
-se spm 9 :)


#13 fra Vanja:
Okei søta, nå skal jeg prøve å finne noen kjempe spørsmål jeg har :-) Ikke svar om du ikke føler for det.

1. Hvilke blogger leser du?
2. Det her er jo ikke det samme som krybbedød, men ei vennine av meg følte for å ta abort ettersom foreldrene er skikkelig religiøse. Hvordan skal jeg være ovenfor henne? Jeg føler nemmelig at jeg ikke er bra nok.
3. Er det greit at jeg bare DIGGER deg? :-D (kjenner deg ikke, men du har blitt en persjon jeg liker uansett)
4. Den dagen du begynner å jobbe igjen, vil du fikse håret mitt da ? ;-)

Okei. Masse rare spørsmål, men er mange ganger jeg har hatt spørsmål, men nå har jeg heelt glemt alle spørsmålene!

1 se svaret på spm 10 :)
2 huff stakkar henne:( se svaret på spm 7! bra spørsmål btw !
3 hehehe!!! ja det er HELT greit at du digger meg, søta!!
4 Of course!!! bare ha deg til trondheim så skal jeg fikse håret ditt anyday!! <3


#14 fra Maria:
Jeg lurer på om du og barnefaren til din lille engel er sammen enda og hva om det har styrket forholdet deres ? :)
(om dere i det hele tatt har vært det)

- vi er ikke sammen nå nei.. Jeg og Petter gjorde det slutt like før jeg fant ut at jeg var gravid faktisk.. =)


#15 fra Trine Pernille:
Når skal vi få høre deg synge? Kan du ikke legge ut klipp på bloggen? ;) Du hadde forresten sunget med Kalif & co?


- Hehe, jeg skal prøve å få lagt ut noe om ikke såå lenge:) Min data har kræsja, så alt gammelt materiale er borte:( men skal prøve å lete opp noe, eller synge inn noe nytt :) Har sunget med Kalif & Co ja, men har aldri fått hørt de ferdige låtene faktisk! :p Vet ikke om de er ferdigmiksa, men kan høre med han :)Da håper jeg dere fikk svar på det dere lurte på :)
xox

7 kommentarer

Vanja, mamma'n til Amalie <3

15.02.2010 kl.22:29

Garantert at jeg kommer til trondheim den dagen du begynner å jobbe igjen :D

hennieide

15.02.2010 kl.22:34

mange bra svar:)

digger bloggen din btw:)

15.02.2010 kl.23:45

sv; tuller du? ;o hva heter du da? ;O

pimpan.blogg.no

Susanne

15.02.2010 kl.23:45

kjempe bra svar :)

Donz & gellO

16.02.2010 kl.00:49

At du ikke nevnte oss var jo litt nedtur da. Men vi har jo et spm til deg: På en skala fra 1 til 10, hvor mye digger du oss? Vi digger deg type 11 nemmelig.

Donz & gellO

16.02.2010 kl.01:02

Fantastisk :D
fine svar, skjønner jeg gikk glipp av spørsmålsrunden...

SPEAK!

hits